TELEMETRIE ONDERZOEK

Er zijn al vele onderzoeken gedaan naar het verplaatsen van slangen (re-location). Slangen kunnen verplaatsen worden uit de woonbare wereld, terug naar de natuur maar soms is deze afstand erg groot. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de slangen hierdoor onder andere gedesori├źnteerd kunnen raken of bijvoorbeeld slechter eten. Dit heeft weer een negatieve invloed op hun overlevingskansen. 

Om deze reden brengen wij slangen niet te ver weg van de locatie waar zij gevonden zijn, om bovenstaande te voorkomen. Middels een nieuw telemetrie onderzoek willen wij gaan onderzoeken wat de slangen van Suriname nu eigenlijk in de stad doen, hoe vaak ze hier voor komen, waar ze geregeld voorkomen en of er een logisch verhaal achter de beweegredenen van de slang zit. Wanneer we hier een concreet antwoord op hebben kunnen we dit gebruiken om de inwoners van Suriname hier voorlichting te geven en ze de handvaten te bieden die ze nodig hebben. In een land als Suriname, omringt door bos, kan het niet anders dan dat je geregeld wild life tegen komt. En hoe mooi is dat?! 

Wat houdt een telemetrie onderzoek precies in?

Bij een telemetrie onderzoek wordt er een zender bij de slang onder de huid ingebracht. Door deze zender zal de slang, met behulp van ontvangers, gevolgd kunnen worden. Door alle acties vast te leggen die de slang uitvoert kan er uiteindelijk een conclusie getrokken worden over de leefstijl van de slang.