Fundraisers

Stichting Snake Patrol Suriname organiseert, in samenwerking met hun samenwerkingspartners, geregeld evenementen en fundraisers om u zo veel mogelijk bij ons project te betrekken en om giften en donaties op te halen om dit allemaal werkelijk te maken! Houd onze website en social media goed in de gaten en kom vooral naar deze evenementen! Heeft u een idee voor een evenement of wilt u ons hierbij helpen? Neem dan contact met ons op of kijk hoe u ons kunt steunen.

Beyond the beautiful

Wat is Benthe vertelt?

Ik ben Benthe, een student van 16 jaar oud, en ik volg het Engelstalig MYP (Middel Years Programme) op Laar & Berg in Laren. oor het laatste jaar moest ik een eigen project bedenken. Het moest gaan over iets wat voor mij heel persoonlijk was. Het bedelende jongetje bij het stoplicht in Afrika vorig jaar was een moment dat mij recht in mijn hart raakte. Ik was vrij van school om daar op vakantie te zijn terwijl híj niet eens naar school kan vanwege de armoede waarin hij opgroeit. Eenmaal thuis zag ik op televisie Freek Vonk vertellen over het immense probleem dat zoveel mensen ieder jaar dood gaan vanwege de slangenbeten. Ik interesseerde me voor de nieuwe methode die in ontwikkeling is om antistoffen te maken tegen slangengif. Ik wilde iets doen en het idee ontstond om een boekje te maken, wat nu ‘Beyond the Beautiful’ is. Ik wil jullie vertellen dat er ook kinderen in gebieden opgroeien waar de ontwikkelingskansen anders zijn. Hier heeft gelukkig worden een andere betekenis, bijvoorbeeld overleven.

Met dank aan Matyas Bittenbinder van Naturalis; hij heeft mij geïntroduceerd bij Fenne, zodat ik d.m.v. dit boekje haar in 2020 opgerichte stichting snake patrol Suriname kan sponsoren. Het doel is een eigen shelter op te bouwen voor tijdelijke opvang van slangen. De shelter wordt ook gebruikt als educatiecentrum, waarin trainingen, workshops en lezingen aan de bevolking wordt gegeven. Hiervoor zijn donaties hard nodig.

€ 1500,-Opbrengst!

go fund me – binnenland slangenbeet project

Onze stagiaire Maxim is een half jaar bezig geweest met het onderzoeken van (gif)slangenbeten in Suriname. Zowel in de stad als in het binnenland maakt hij kennis met mensen die zijn gebeten door (gif)slangen. Met zijn onderzoek hopen we meer inzicht, data en kennis te krijgen over slangenbeten in Suriname en hoe deze worden aangepakt. Dankzij jullie donaties is hij een week naar Boven Suriname af kunnen reizen om deze belangrijke data te verzamelen! In de toekomst hopen we nog meer stagiaires in te kunnen zetten voor dit belangrijk onderzoek en zo deze belangrijke data up to date te houden maar ook samen met met ziekenhuizen in Suriname te kunnen zoeken naar oplossingen voor deze verwaarloosde ziekte.

€ 490,-Opbrengst!

Go Fund Me – educatieboek

In samenwerking met Illustrations by Monique hebben we een leuk en leerzaam boekje ontworpen waarin Victor, de Boa constrictor, jullie meeneemt in het leven van een slang. Hij vertelt wat SPS doet en waarom wij zo belangrijk zijn. Na het lezen van dit boekje kun jij je kennis testen door de quiz te doen. Dit boekje zal met dank aan jullie donaties gratis uitgedeeld worden op alle basisscholen van Suriname!

€ 670,-Opbrengst!

Auction for nature

Stichting Herpetofauna organiseert jaarlijks de terrariumveiling “Auction for Nature”. Hier worden allerlei reptiel en amfibie gerelateerde artikelen geveild waarbij de gehele opbrengst naar één van de conservatieprojecten die Stichting Herpetofauna steunt gaat. Dit jaar is dat Stichting Snake Patrol Suriname!

Zaterdag 26 Maart 2022 bij Reptielenhuis de Aarde! Ben jij er bij?! Houd Stichting Herpetofauna in de gaten voor meer info!

€ 1250,-Opbrengst!

Wellspring Herpetoculture

Wellspring Herpetoculture biedt haar steun aan natuurbehoud- en onderwijs in het bereik van slangen. Ze hebben nu een project opgezet waarvan 50% van de netto-opbrengst van de verkoop van de hun shirts en stickers naar SPS gaat. Ze worden gedrukt op 100% katoenen zwaargewicht T-shirts door een lokaal klein bedrijf in de geboortestad Santa Rosa, ca.

€ 350,-Opbrengst!

The sauropsida-project

Een tattoo krijgen én de natuur steunen? Yes please!
Maak kennis met Elfje. Ze gaat alle wetenschappelijke namen tatoeëren van de Sauropsida tak.
Op evenementen zal Elfje random wetenschappelijke namen tatoeëren. Bijvoorbeeld: Tyrannosaurus rex zal getatoeëerd worden als T. rex. Elke naam word maar één keer getatoeëerd! Dus de naam die je krijgt, is van jou alleen. Alle namen worden beschikbaar gemaakt door het Phylogeny explorer project. Zonder hun was het Sauropsida project niet eens mogelijk! Maar ze gaan zelfs verder… Omdat alle namen maar één keer worden getatoeëerd, komt de foto van de tattoo EN jou naam op hun website bij “jou” toegewezen wetenschappelijke naam. In ruil hiervoor, vraagt Elfje je vriendelijk om een donatie. Al het geld wat opgehaald word zal gaan naar conservatie en onderzoek projecten, in dit geval naar onze stichting! Wil je deel uitmaken van dit geweldige project? Kijk op het Events page op Elfje haar website voor komende evenementen en meer informatie!

€ 300,-Opbrengst!

Halloween bij Reptielenhuis de Aarde

In samenwerking met Stichting Herpetofauna en Reptielenhuis De Aarde heeft Snake Patrol Suriname een complete Halloweendag voor kinderen georganiseerd. Tijdens deze dag waren er allerlei Halloween gerelateerde activiteiten te doen en werd de dag afgesloten met een slangenshow! De opbrengst van dit evenement gaat volledig naar onze stichting! We hebben enorm genoten van deze dag en willen iedereen dan ook hartelijk bedanken voor de support! Onderstaande foto’s geven een goede sfeerimpressie van de Halloween dag!

€ 600,-Opbrengst!