Educatie center

2023-08-30T13:31:28+00:00

SPS streeft naar het opzetten van een eigen educatie center. Het educatie center dient als een ruimte waar onze educatieve werkvormen gegeven kunnen worden, huisvesting voor de slangen die een groot deel uitmaken van de educatie overdracht, maar ook een bibliotheek en allerlei andere interessante, mooie en bijzondere weetjes over slangen. De collectie van SPS wat in het educatie center verblijft bestaat uit een kleine collectie van verschillende slangen die inzetbaar zijn voor educatieve werkvormen. Hoewel SPS er voor staat om slangen in hun natuurlijke habitat te laten leven is educatie en daarmee het opdoen van positieve ervaringen middels realistische praktijk ook een belangrijk doel. SPS hecht veel waarde aan educatie. Wanneer inwoners de juiste kennis hebben weten ze ook anders (beter) te reageren op het hebben van ongewenste slangen en conflicten te voorkomen. Er wordt voornamelijk ingezet op het geven van educatie voor kinderen. Kinderen zijn nog kneedbaar, leergierig en avontuurlijk wat maakt dat ze meer open staan voor nieuwe, positieve ervaringen. Wanneer zij met de juiste kennis en ervaring over slangen opgroeien, zullen zij dit later doorgeven aan hun kinderen, enzovoort. Met als doel op lange termijn dat er een positieve gedachtegang ontstaat over slangen.

Slangenbeet onderzoek

2023-08-30T13:36:33+00:00

In Suriname is er geen meldplicht wat betreft slangenbeten. Mede hierdoor is er geen overzicht van het aantal slangenbeten dat zich jaarlijks treft in Suriname. De laatste statistieken zijn van 2015. In deze statistieken kwam al naar voren dat het niet altijd duidelijk was om wat voor soort slangenbeet het ging. Om een beter overzicht te kunnen geven en specifiekere educatie te kunnen bieden hebben we deze statistieken weer nodig. Binnenkort gaan we een slangenbeet onderzoek uitvoeren om meer recente statistieken te kunnen verzamelen. Bent u wel eens gebeten door een gifslang of kent u iemand? Neem dan contact met ons op om uw ervaring te delen, dit helpt ons in het onderzoek.

Telemetrie onderzoek

2023-08-30T13:33:36+00:00

Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat wanneer je een slang te ver uit zijn homerange plaats, deze gedesori├źnteerd kan raken en uiteindelijk van bijvoorbeeld de stress dood kan gaan. Dit is natuurlijk het tegenovergestelde van wat wij willen bereiken. We proberen daarom de slangen die we bij mensen weghalen zo dicht bij mogelijk weer vrij te laten. Echter moeten we er rekening mee houden dat ze voldoende afstand hebben van de mens. Op dit moment is er nog te veel risico dat er een conflict ontstaat tussen mens en slang. In de toekomst willen wij een telemetrie onderzoek opzetten. Met dit onderzoek wordt er een zender in de slang geplaatst en wordt de slang voor enkele tijd gevolgd om te kunnen monitoren hoe ze reageren op een relocatie. Dit onderzoek kost veel tijd en geld. We hopen in de toekomst een sponsor te vinden die hieraan mee wil werken. Houdt onze website in de gaten voor de vooruitgangen.

Educatie binnenland

2023-08-30T13:32:50+00:00

Onze educatieve werkvormen vinden momenteel grotendeels plaats in de hoofdstad van Suriname, Paramaribo. Echter zijn wij van mening dat iedereen een Suriname deze educatie kan krijgen. We zijn daarom bezig met een pilot waarin we een week lang naar het binnenland gaan om verschillende dorpen, die hier interesse in hebben, te voorzien van workshops. We richten ons hierbij voornamelijk op kinderen.

Titel

Ga naar de bovenkant