Stichting Snake Patrol Suriname zet zich in voor de veiligheid van de inwoners en slangen van Suriname.
Wanneer iemand een ongewenste slang op zijn erf heeft zet het team zich in om de slang op een veilige en verantwoorde manier te verwijderen van het erf, zorg te bieden indien nodig, en vervolgens de slang terug uit te zetten in zijn natuurlijke habitat. Daarnaast is SPS een voorstander van het geven van educatie om middels kennis en positiever ervaringen een positiever beeld te creëren over slangen. 


  • Geef een zo nauwkeurig mogelijke beschrijving van de slang (grootte, kleur, patronen etc.)

  • Geef een beschrijving van uw situatie en geef uw locatie door

  • Houdt de slang zo veel mogelijk in de gaten, tot dat een van onze SPS-leden aanwezig is.

  • Wanneer de slang zich op een plek bevindt waar hij geen gevaar vormt voor zichzelf of anderen, en de mogelijkheid heeft om zelf te vertrekken zal dit altijd de eerste optie zijn.

  • Er wordt een beschikbaar SPS-teamlide voor u gezocht. SPS is een non-profitorganisatie en daarmee afhankelijk van donaties en giften. Een vrijwillige bijdrage, die voor u het best passend is, wordt van u gevraagd zodat wij ons werk kunnen blijven doen.
Gebeten door een (gif)slang?

EDUCATIE

SPS streeft naar het geven van de juiste educatie en het overbrengen van positieve ervaringen. Angst voor iets of iemand wordt vaak aangeleerd of groeit na een traumatische ervaring. Wanneer je niet weet hoe iets werkt of leeft wordt het al snel als vreemd of eng ervaren. Wij geloven in onze slogan waarmee een ieder het verschil kan leren te zien tussen schoonheid en angst, middels de juiste kennis. SPS biedt deze in de vorm van workshops, trainingen, kinderfeestjes of lezingen. Deze educatieve werkvormen worden op niveau aangeboden en zijn interactief. Het ontdekken van de wondere wereld van slangen moet vooral leuk, leerzaam en interessant zijn.
Ik wil meer informatie

SNAKE EDUCATION CENTER

  • Ons grootste doel is om een eigen Snake education center op te zetten. Deze heeft meerdere functies:
  • Het education center zal dienen als woning voor onze eigen slangencollectie. Deze slangen helpen ons om tijdens workshops en dergelijke te laten zien hoe mooi en ongevaarlijk ze kunnen zijn. Ze zorgen er ook voor dat inwoners de mogelijkheid krijgen om direct in contact met deze dieren te komen om zo positieve ervaringen op te doen.
  • Daarnaast dient de ruimte ook als “Snake museum” waarbij alle interessante en leuke informatie over slangen te vinden is, inclusief spectaculaire foto’s van de soorten slangen van Suriname. Naast museum zal de ruimte ook gebruikt worden om onze verschillende educatieve werkvormen vorm te geven en vooral gasten te ontvangen om de juiste kennis op te laten doen over slangen.
  • Het center zal op een toegankelijke plek gebouwd worden dat voor iedereen toegankelijk is.
  • Het center zal een ontzettend mooie, interessante, vernieuwende, educatieve, toegankelijk ruimte zijn voor de inwoners en bezoekers van Suriname.  Wilt u dit project sponsoren of ondersteunen? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!


Ik wil SPS steunen!

Tel.nmr: +597 841 88 22
Email: info@snakepatrolsuriname.com
KVK: 78492637
Bankgegevens: NL12ABNA0887177379

Volg ons op social media


Facebook


Instagram

pixlr-bg-result (12)