HET TEAM

Het Snake Patrol Suriname team bestaat uit vrijwilligers die allen passie voor én ervaring hebben met slangen. Zij streven allemaal naar hetzelfde doel. Wanneer het Snake Patrol Suriname team wordt opgeroepen kunt u deze personen verwachten.

Suriname heeft een enorme potentie op herpetologisch gebied, maar ook behoefte aan educatie omtrent dit onderwerp.


In Nederland heb ik de studies Ecology&Wildlife en Wildlife Management gedaan. Een minor in adventure tourism heeft mij de juiste basis voor wildlife gids in de jungle gegeven. In 2011 kwam ik voor het eerst naar Suriname voor een half jaar, in die tijd speelde ik een cruciale rol in de eerste voetstappen van Fred Ecotours en SU4You. Het land veroverde al snel mijn hart en ik kwam bijna jaarlijks terug voor stage, onderzoek en werk; allen gericht op toerisme en herpetologisch onderzoek, vaak een combinatie van beide. Na mijn diploma’s behaald te hebben in 2017 besloot ik direct te verhuizen naar Suriname en fulltime herpetologische tours te organiseren en begeleiden door het opzetten van Herping Suriname. Ik geef zo nu en dan ook lezingen aan bijvoorbeeld gidsen, jagers, scholen en dierenartsen omtrent de Surinaamse slangen en kikkers. In 2019 werd ik ook verantwoordelijk voor alle avondtours naar natuurpark Peperpot te Commewijne, nabij Paramaribo. Ik begon met het trainen van andere gidsen op herpetologisch vakgebied.

Dick

Dick

Founder

Fenne

Fenne

Founder

De keuze in werken in de zorg of met dieren is altijd lastig voor me geweest. Dat ik nu de kans krijg om dit te combineren is een droom die uitkomt.


Naast mijn passie voor slangen, functie als reisleidster en beheerder van de stichting, ben ik ook pedagoog; wat maakt dat ik graag met kinderen en jongeren werk. In Nederland zette ik mij al in voor kinderfeestjes en schoolpresentaties waarin ik kinderen positieve ervaringen op liet doen met reptielen en, de door vele mensen genoemde enge kriebelbeestjes. Dit zal ik voort gaan zetten in Suriname! Kinderen hebben nog alle mogelijkheden om dingen op een positieve manier te ontdekken en te ervaren. Als ik mijn passie en enthousiasme over kan brengen naar een ander en daarmee meer liefde, begrip en respect voor slangen bereik, ben ik tevreden!

Ik ben een echte slangenenthousiast. Lange stukken rijden en varen en toch scherp blijven op het spotten van wildlife is een echte kunst! Mijn voorkeur gaat uit naar tours gericht op minder luxe en zo veel mogelijk diersoorten.

Ik begon als 17 jarige jongen al in het Surinaamse toerisme. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest bij een adventure center in de jungle gaf mij dat een goede basis als tourguide. Mijn uitzonderlijke enthousiasme voor slangen werd snel opgemerkt waardoor ik ingezet werd wanneer er mede enthousiaste gasten waren op het gebied van herpetofauna. In 2012 besloot ik om naar Costa Rica te verhuizen waar ik in twee jaar een adventrue park heb opgericht en verantwoordelijk was voor de constructie van een canopy zipline. Daarnaast heb ik me in Costa Rica kunnen verdiepen in het Zuid- en centraal Amerikaanse wildlife. Na mijn terug keer naar Suriname begon ik mijn eigen tours, voornamelijk gericht op het westelijke gedeelte van Suriname. Mijn jarenlange ervaring op het vakgebied maken mij een goede en betrouwbare gids!

Steve

Steve

Volunteer

Leroy

Leroy

Volunteer

Ik geloof dat we samen een grotere impact kunnen hebben op het vergroten van de bewustwording van het publiek en dat onze persoonlijke ontwikkeling ten goede zal komen.

Ik ben geboren in Suriname en met een vroege passie voor dieren, was het slechts een kwestie van tijd voordat ik deze fascinerende wereld van slangen en reptielen ontdekte. Ik ben ongelooflijk opgewonden om met mijn mede-slangenbehandelaars deel te nemen aan de Suriname Snake Patrol. Ik kijk uit naar toekomstige projecten en ben er trots op deel uit te maken van deze missie. Ik zal graag mijn vaardigheden en ervaring in de hele organisatie ter beschikking stellen. Opgegroeid op een boerderij groeide ik met respect voor slangen, net als alle andere dieren. Mijn ouders waren de belangrijkste inspiratiebron, samen met enkele goede vrienden, om mijn hobby door te nemen en deze verder te ontwikkelen. Op de Surinaamse wegen met mijn moeder kwamen we vaak een slang tegen die gered moest worden. Voor mij is het altijd een heel bijzondere kans om met slangen in het wild te werken, maar ook aan projecten. Ik sta altijd klaar voor slangenavonturen in het tropische paradijs van Suriname.

Mijn liefde voor dieren is altijd groot geweest. Op een bepaald punt in mijn leven is het sterker gegroeid voor slangen.

Ik besloot om slangenkweker te worden en heb daardoor veel ervaring kunnen opdoen. Die kennis staat me goed bij in het kunnen omgaan met slangen. Ik pas deze kennis ook toe om ze te beschermen. Door mijn bijdrage zie ik graag dat er een betere verstandshouding ontstaat tussen mens en slang in Suriname.

Gary

Gary

Volunteer

Allessandro

Allessandro

Volunteer

Het ligt in mijn hart om alles over de natuur te leren aan anderen. Op die manier maken we eenieder bewust over de natuur en de dieren die erin leven. Hoe meer mensen bewust zijn, hoe meer de natuur en de dieren beschermd zullen worden.

Mijn liefde voor slangen is begonnen toen ik 4 jaar oud was en ik zat te spelen met een slang. Ik wist toen nog niets van slangen en mijn moeder was natuurlijk doodsbang. Vanaf toen ben ik altijd met slangen en andere dieren bezig geweest. Toen ik ouder werd ben ik ook meer kennis gaan opdoen over slangen en andere dieren. Zo heb ik toen ook besloten dat ik iets in de natuurrichting wilde studeren. Dit ging moeilijk toen in Suriname helaas. Toen kwam er een tourisme school en sloot ik me daarbij aan. Met alle liefde die ik heb voor flora en fauna ben ik daarna gids geworden.

“Slangen zijn gevaarlijke beesten” hoor je mensen wel eens zeggen, maar voor mij kan een slang net zo tam zijn als een hond.

Van jongs af aan had ik het gevoel dat slangen en ik elkaar konden begrijpen. Dit gevoel werd bevestigd toen ik in mijn tiener jaren werd gebeld om slangen te verwijderen uit leefgebieden en woongebieden om ze vervolgens los te laten op een veilige plek. Dit maakte de band tussen slangen en mij nog sterker. Als kleine jongen wilde ik altijd een slang als huisdier, maar dat mocht niet van mijn ouders. Nu hoef ik geen slang als huisdier, omdat ik vind dat ze thuis horen in hun eigen habitat en daarbij help ik met plezier. Vanwege mijn beroep en mijn overtuiging dat ook slangen het verdienen in hun habitat te zijn word ik ook ingezet om slangenvangsten te doen. Via de SPS- stichting zal ik een grotere bijdrage kunnen leveren om de samenleving en de slangen te kunnen beschermen.

Yahveh

Yahveh

Volunteer

Kenji

Kenji

Volunteer

Ik ben erg trots dat ik het jongste SPS lid ben. Ik hoop dat ik leeftijdsgenoten kan motiveren om het mooie van slangen te zien in plaats van angst.

Ik ben met mijn 15 jaar het jongste SPS-lid. Van kleins af aan heb ik al een enorme passie voor slangen. Ik keek altijd naar video's over slangen en ging met vrienden naar ze op zoek. Ik ontmoette Dick en hij gaf me de kans om me nog meer te focussen op het ontwikkelen van mijn passie. Met hulp van SPS hoop ik te bereiken dat ik meer slangen en mensen kan helpen en ze te leren dat slangen niet zo eng zijn.

"Leef en laat leven"

Hallo allemaal! Mijn naam is Silvien  Doelwijt docent biologie .Verder begeleid ik ook tours van Unlock nature. Nu weer enige tijd lekker in  Suriname. Van jongs af aan maakte ik mijn ouders gek met het houden van allerlei soorten dieren. Ik heb altijd liefde voor en respect voor de natuur gekend. Door de jaren heen ging ik altijd voor de hulp aan de "underdog" .Daarom kon ik mij gelijk vinden in snake patrol. De slang is de underdog van de dieren in Suriname en hoop hier mijn bijdrage te  leveren om de positie van de slang te kunnen verbeteren . Verder hoop ik heel veel plezier hieruit te halen en wie weet ontmoeten wij elkaar , See you!

Silvien

Silvien

Volunteer

Jean-Pierre

Jean-Pierre

Photographer

Ik begon veel te lezen over slangen en kwam er snel achter dat ze heus niet zo eng zijn.

Ik ben natuur fotograaf en documentaire filmmaker, mijn werk brengt mij al 3 jaar het bos in. Mijn liefde voor natuur begon al vanaf kleins af, ik werd als kleine jongen vaak het bos in gebracht en heb zo doende door de jaren heen een bijzondere band met de natuur aangekweekt. Slangen waren niet altijd mijn favoriete dieren, ik zei vroeger altijd “ik ben niet bang voor tijgers, wel voor slangen want die zie ik moeilijk”. Ik trainde mezelf toen om dieren te spotten en zag vaak slangen, kleine kikkers etc. Ik begon veel te lezen over slangen en kwam er snel achter dat ze heus niet zo eng zijn. Ik geloof daarom sterk in de qoute “thé difference between beauty and fear is knowledge”. Snake Patrol speelt daarom een belangerijke rol in de samenleving, om mensen educatie te bieden als het aankomt op slangen. Ik zie in de toekomst graag dat veel meer mensen slangen laten gaan ipv die dood te maken.

Grafisch design is onmisbaar om kennis op de juiste manier over te brengen. Het geeft de organisatie een identiteit en hierdoor herkenbaarheid.

Als groot natuurliefhebber reisde ik al door vele mooie gebieden op de wereld. Maar ik heb echt mijn hart verloren in de jungle van Zuid-Amerika. Meereizend op een vierdaagse trip naar de Fredberg kwam ik in contact met Dick Lock, hij was destijds mijn gids. Ik hoorde van verschillende projecten waar hij mee bezig was en we hielden contact. In Nederland ben ik zelfstandig ondernemer en grafisch ontwerper met kennis van online en offline marketing. De combinatie van marketing en grafisch ontwerp gebruik ik voor de verkoop van terrazzo-keukenbladen, voornamelijk online, terwijl de vakman de productie op zich neemt. Met die kennis ondersteun ik ook met veel plezier SPS. Ik zet me in voor SPS, omdat ik vind dat ze echt iets bijdragen aan de bewustwording bij mensen op het gebied van slangen. Het helpen van mensen en het geven van educatie maakt dat ik SPS een goed project vind voor Suriname, en eigenlijk ook voor alle andere plekken op de wereld waar slangen leven. Voor SPS doe ik vooral het grafisch ontwerp, zoals banners, flyers, visitekaartjes, etc. Ook denk ik mee voor oplossingen en vernieuwing voor de website van SPS en voor Slangenbeet.com. Ik hoop op die manier bij te kunnen dragen aan het overbrengen van de juiste boodschap, kennis en informatie in diverse uitingen.

Danny

Danny

Graphic designer

Jordy

Jordy

Volenteer

Samen kunnen we het verschil maken!

Op jonge leeftijd heb ik door mijn vader kennis mogen maken met verschillende reptielen. Sindsdien ben ik een liefhebber voor dieren en natuur. Ik kreeg de mogelijkheid om mijn passie en interesse uit te breiden in Suriname door vrijwilliger te worden van SPS. Slangen zijn "eng" en "gevaarlijk" dat is wat we vaak te horen krijgen. Slangen zijn dieren die ondergewaardeerd worden en onnodig van het leven worden beroofd. Door educatie workshops/trainingen te geven hopen we onze kennis, begrip en passie over te brengen aan de mensen in Suriname zodat slangen een positiever beeld krijgen in de maatschappij. Dieren, natuur en mensen zijn aan elkaar verbonden!

Respect en ze goed behandelen staan hoog in het vaandel, dat geldt voor alle dieren dus ook voor de slangen!

Ik heb altijd al een passie voor de natuur en de dieren gehad. Van jongst af en ben ik opgegroeid met verschillende dieren om me heen. Respect en ze goed behandelen staan hoog in het vaandel, dat geldt voor alle dieren dus ook voor de slangen! Dit sluit erg goed aan bij de missie en visie van Snake Patrol en daarom ben ik blij om ze op de achtergrond te kunnen helpen waar het nodig is! Zelf ben ik ook erg graag in het bos en geniet van alles wat er daar aan flora en fauna te vinden is!

Lieke

Lieke

Finance

Vrijwilliger worden?

Herkent u zich in deze punten? Neem dan snel contact met ons op. Het is niet verplicht om ervaring te hebben. Wanneer u het beste voor heeft met de slangen van Suriname en enthousiast bent, zijn wij dat ook. Om zelfstandig mee te willen draaien zult u wel ervaring op moeten doen voor eenieders veiligheid. U zult daarom een aantal workshops volgen en u loopt enkele keren met andere vrijwilligers mee, indien mogelijk.

Tel.nmr: +597 841 88 22
Email: info@snakepatrolsuriname.com
KVK: 78492637
Bankgegevens: NL12ABNA0887177379

Volg ons op social media

pixlr-bg-result (12)