2023-02-22T23:55:30+00:00

Educatie Bus

Het SPS-team heeft een educatie bus nodig. Met deze educatie bus kan het team; educatieve materialen vervoeren voor onze educatieve werkvormen, kunnen er meerdere scholen op langere afstanden bereikt worden, kunnen slangen indien nodig vervoert worden en is het team ten alle tijden mobiel bereikbaar.

2023-02-22T01:18:29+00:00

Slangenbeet Onderzoek

In Suriname is er geen meldplicht wat betreft slangenbeten. Mede hierdoor is er geen overzicht van het aantal slangenbeten dat zich jaarlijks treft in Suriname. De laatste statistieken zijn van 2015. In deze statistieken kwam al naar voren dat het niet altijd duidelijk was om wat voor soort slangenbeet het ging. Om een beter overzicht te kunnen geven en specifiekere educatie te kunnen bieden hebben we deze statistieken weer nodig. In maart zal onze eerste stagiaire komen die hier een onderzoek naar gaat doen. Aan de hand daarvan hopen we dit jaarlijks bij te kunnen houden.

2023-02-22T01:17:22+00:00

Telemetrie Onderzoek

Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat wanneer je een slang te ver uit zijn homerange plaats, deze gedesoriënteerd kan raken en uiteindelijk van bijvoorbeeld de stress dood kan gaan. Dit is natuurlijk het tegenovergestelde van wat wij willen bereiken. We proberen daarom de slangen die we bij mensen weghalen zo dicht bij mogelijk weer vrij te laten. Echter moeten we er rekening mee houden dat ze voldoende afstand hebben van de mens. Op dit moment is er nog te veel risico dat er een conflict ontstaat tussen mens en slang. In de toekomst willen wij een telemetrie onderzoek opzetten. Met dit onderzoek wordt er een zender in de slang geplaatst en wordt de slang voor enkele tijd gevolgd om te kunnen monitoren hoe ze reageren op een relocatie. Dit onderzoek kost veel tijd en geld. We hopen in de toekomst een sponsor te vinden die hieraan mee wil werken. Houdt onze website in de gaten voor de vooruitgangen.

2023-02-22T01:16:22+00:00

Educatie Binnenland

Onze educatieve werkvormen vinden momenteel grotendeels plaats in de hoofdstad van Suriname, Paramaribo. Echter zijn wij van mening dat iedereen een Suriname deze educatie kan krijgen. We zijn daarom bezig met een pilot waarin we een week lang naar het binnenland gaan om verschillende dorpen, die hier interesse in hebben, te voorzien van workshops. We richten ons hierbij voornamelijk op kinderen.

Change a life today

As long as poverty, injustice & inequality persist, none of us can truly rest. It doesn’t take much to change a life, Get in touch today and start making the difference.